+36 99 317-639 Időpontkérés

Gyökérkezelés

Gyökérkezelés

Célja: A fog belsejében lévő fertőzött, gyulladt vagy elhalt fogbélmaradványok eltávolítása, a teljes gyökércsatorna-hálózat fertőtlenítése, a gyökércsatornák oly mértékű feltágítása és mechanikai előkészítése, amely lehetővé teszi a gyökértömés korrekt elvégzését, majd egy hermetikusan záró gyökértömés elvégzése.

A kezelés menete

Első fázis - a fogbél feltárása és eltávolítása. Attól függően, hogy élő vagy elhalt fogbélről van szó, lehet érzéstelenítésben vagy anélkül is végezni. A beteg kérésére mindig használunk érzéstelenítőt akkor is, ha erre esetleg nem lenne szükség.

Második fázis - a gyökércsatorna tágítása és megmunkálása. Ez a folyamat gyökértűnek nevezett vékony kis reszelőkkel történik lépésről lépésre addig, ameddig a kellő formát és méretet el nem érjük.

Harmadik fázis - a gyökércsatorna fertőtlenítése. Nem egy egyszerű feladat, hiszen nem egyetlen csatornáról van szó, hanem egy csatornarendszerről, ahol elágazások, oldalágak, szigetek nehezítik a feladatot. Mechanikai tágítás során általában csak a főcsatornát tudjuk kitakarítani.

Különböző fertőtlenítő eljárások léteznek. A legfontosabb a fő csatorna kitisztítása és a belső falán levő felpuhult, fertőzött dentinréteg eltávolítása.

Negyedik fázis a gyökértömés. Ebben a fázisban a kitágított és fertőtlenített gyökércsatornát egy hermetikusan záró anyaggal  tömjük meg.

Ötödik fázisa fog végleges ellátása. Ezen azt értjük, hogy az első alkalommal készített behatolási nyílást, illetve a szuvas részek vagy a régi tömés eltávolítása után maradt üreget töméssel vagy inlay betéttel látjuk el. Gyakran szükség lehet arra is, hogy a gyökérkezelt fogat koronával védjük.

A kezelés időtartama. Általában 1–4 alkalom, de vannak olyan speciális esetek, amikor ennél több kezelésre is szükség lehet.

Fogorvosi szolgáltatások Sopron

Fájdalommentes fogászat


A Kezeléseket mindig megelőzi egy ingyenes kezelési terv felállítása, illetve elkészítése mely az árajánlatot is tartalmazza. Ez az első vizsgálat most akciónk keretében térítésmentes. Töltse ki űrlapunkat és kollégáink hamarosan keresni fogják önt! Azonnali információkérés: +36 99 317-639.

 

Smile Dentál Studió - Fogászat Sopron

Csapatunk Precíz, pontos munkát, igényes kivitelezést garantál.

Testimonial I

Fog- és szájbetegségek szakorvosa

Dr. Somogyi Dániel

Vezető fogszakorvos. Esztétikai ill konzerváló fogászat, pótlások.

Testimonial II

Implantológia, műtéti fogeltávolítás, szájsebészeti beavatkozások

Dr. Thurén Gergely

Vezető fogszakorvos. Arc-állcsont szájsebész.

Nyitvatartás:
Hétfő - Szombat 9:oo - 17:oo.
Vasárnap: Zárva

Kivehető -rögzített pótlások, hidak, koronák, héjak készítése.

Dr. Süle Titanilla

Fogorvos. Fogpótlástan és konzerváló fogászat.

Testimonial III

Specialitás, fogszabályozás, mosoly tervezés, esztétikai fogászat.

Dr. Majoros Tímea

Fogszabályozó Szakorvos.

Testimonial IV

 

Smile Dentál Stúdió - Fogászat Sopron - Azonnali információkérés: +36 99 317-639.

 

Tovább a kategóriában: « Fogkő eltávolítás Fogpótlás »